Изложба “Интер/Акција” отворена у Бањалуци: Садашњост из другачијих углова

М. М.
Изложба “Интер/Акција” отворена у Бањалуци: Садашњост из другачијих углова

БАЊАЛУКА - Изложба “Интер/Акција”, настала као плод сарадње Музеја савремене умјетности Републике Српске са Академијом ликовних умјетности Универзитета у Бањалуци, Факултетом ликовних уметности и Одељењем за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду, отворена је у четвртак навече у изложбеном простору “Галерије плус” у Бањалуци.


Поставком су обухваћена дјела савремене умјетности, којима су младе умјетнице и умјетници, на различите начине, разним техникама изразили своје виђење стварности и садашњости, обраћајући пажњу на њене форме, тенденције и феномене.

У оквиру изложбе, одржана је кустоска радионица, чији циљ је био да учесницима пренесе нова знања и искуства, те да им омогући да представе своје радове. Радионицу је водио виши кустос Музеја савремене умјетности РС Младен Бањац, који је координатор пројекта.

- Важна је лична презентација, односно презентација онога што ви желите да кажете, било то изложбом, кустоским концептом или својом умјетношћу. Важна је јасноћа онога што ви желите да покажете, тако да је јако битно да будете писмени, концизни и да размишљате према ономе коме идете - рекао је Младен Бањац.

Учесници изложбе, чији радови су представљени, су студенти Факултета ликовних уметности Београд - Милица Абрамовић Сибиновић, Кристина Цветуљски, Филип Ђукић, Дарко Качамаковић и Константинос Пателис Милићевић, те студенти Академије умјетности из Бањалуке Јелена Ракић, Глорија Тубак и Александар Бајуновић.

Кустоскиње пројекта, студенткиње историје умјетности Филозофског факултета Београд су Јована Трифуљеско и Анђела Дукић.

Менторке пројекта су доц. др Биљана Ђурђевић (ФЛУ Београд), проф. др Оливера Парлић (ФЛУ Београд), др Ана Ереш (ФФ Београд) и проф. др Борјана Мрђа (АУБЛ).

Изложба ће посјетиоцима бити доступна до 5. септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана