Изложба Горана Бијелића поводом 20 година стваралаштва

Срна
Изложба Горана Бијелића поводом 20 година стваралаштва

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је отворена самостална изложба слика Горан Бијелића поводом 20 година његовог стваралаштва.

Изложба 20 слика постављена је у Галерији Центра за културу у Дервенти.

“Изложио сам слике које су настале прије 20 година и оне од прије мјесец дана. Технике су разне, у задње вријеме радим акриликом, има уља, акварела и комбиноване технике. Прву слику коју сам урадио је Пресвета Богородица и један пејзаж, и оне су, такође, представљене на изложби”, рекао је Бијелић новинарима.

Он је навео да у плану има излагање и у другим општинама, али да је епидемија вируса корона помјерила те планове за неко ново вријеме.

“Ове године нигдје нисам излагао. Раније сам имао три у мјесецу, од Добоја, Теслића и Дервенте. До сада сам имао десет самосталних изложби, и био учесник на бројним колективним изложбама. Лично сам задовољан, не гледам умјетност кроз финансијски дио. Може се продати слика и живјети од тога, задовољан сам”, каже Бијелић.

Он је захвалио директору Центра за културу Дервента Јеленку Живковићу, који га је мотивисао да значајан јубилеј обиљежи у овом граду, гдје је и раније излагао.

Бијелић је рођен 1984. године у Добоју. Од раног дјетињства волио је да црта и открива тајне боја. Бави се сликарством, иконописом и вајарством.

Учио је сликарство од професора Бранислава Вишта, који је током школовања открио његов таленат. Утицај на његово сликарство имао је и академски сликар Саво Петковић, који му је дао одређене смјернице у колориту, песпективи и једноставнијем начину изражавања у простору.

Изложба ће бити отворена до 27. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана