Изложба фотографија - додатна промоције туристичке понуде Српске

Srna
Изложба фотографија - додатна промоције туристичке понуде Српске

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић отворио је данас у Бањалуци изложбу "Фотографијом кроз Српску 2023" и нагласио да то још један начин додатне промоције туристичких потенцијала Српске.

"Жељели смо да кренемо са изложбом у Бањалуци јер у овај град на почетку године и у првој половини јануара долази огроман број туриста, како из земаља региона, тако и из Европе и остатка свијета, који на једном од најпрометнијих мјеста могу да виде оно што Српска нуди", изјавио је Шулић новинарима.

Он је нагласио да ће изложба бити постављена током године у мјестима гдје се очекује највећи број туриста - на Јахорини, у Требињу, али и на сајму туризма у Београду.

"Желимо да овим фотографијама заинтересујемо туристе да, осим Бањалуке, Јахорине, Требиња, Вишеграда, Бијељине и Козаре, посјете остале приподне љепоте Републике Српске", рекао је Шулић.

Аутор најбоље фотографије "Мањача бунареви" Владимир Ђаковић из Бањалуке, којем је награду уручио Шулић, рекао је да је фотографија настала неплански.

"Био сам у шетњи, а са собом увијек носим дрон, фотоапарат и камеру. Видио сам да се `намјестио` идеалан тренутак за фотографисање, подигао сам дрон и направио 30 до 40 фотографија", навео је Ђаковић.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да је ова организација реализовала пројекат уз подршку Министарства трговине и туризма Српске.

"На конкурс је достављено 656 фотографија 221 аутора из Српске, ФБиХ, Србије, Црне Горе и Словеније. Стручни жири одабрао је 40 форографија које су ушле у ужи избор, те је наградио три најбоље фотографије", рекао је Лончаревић и додао да је награђено и 18 општина ваучерима за куповину домаћих производа.

Он је додао да ће изложба бити постављена до 16. јануара.

Друго мјесто на конкурсу освојио је Борис Трогранчић из Невесиња за фотографију "Овчији брод", а трећу Демир Пепић са Пала за "Врело Миљацке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана