Изложба Драгана Провиџала отворена у Требињу

Г.С.
Изложба Драгана Провиџала отворена у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Ретроспективна изложба слика Драгана Провиџала отворена је у галерији Културног центра Требиње.

Поставка обухвата радове из посљедњих четрдесетак година, који су рађени разним техникама, разним материјалима, на различитим подлогама.

- Радио сам у фазама. На почетку је то кретало од фазе калиграфије и лијепог писања, онда је танка и дебела линија преточена у цртеже, а касније у апстрактно сликарство. Добар цртеж гарантује добру слику и то је увијек био мој приступ сликарству. Овдје су дјела рађена у различитим техникама - акварел, акрил, комбинација оловке и бојица, помало пастел, а свему је, ипак, база рукопис - навео је Провиџало, додајући да већ планира и наредну изложбу која ће бити посвећена гравурама.

Изложбу је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је истакао да је Драган Провиџало стамени Херцеговац великог срца, хуманиста, дискретан и скроман, карактеран вјерујући човјек, удомитељ напуштених животиња, дародавац и добротвор.

Херцеговина је бременита, каменита земља и није лако овдје добар бити. Драган зна како се то ради. Све што је радио овај креативни човјек је радио темељно и истрајно. И тако преко педесет година уз звуке блуза, уз свијет ријетких биљака, пробајући све технике сликарства стварао је неуморно и баш вечерас даровао нама на увид своја дјела - навео је он. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана