Изложба Дарка Ђуровића отворена у Музеју Козаре у Приједору: Надреални свијет у реалним облицима

С. Т.
Изложба Дарка Ђуровића отворена у Музеју Козаре у Приједору: Надреални свијет у реалним облицима

Приједор - Изложба слика академског сликара из Подгорице Дарка Ђуровића отворена је у Музеју Козаре у Приједору.

Ђуровић припада најмлађој генерацији црногорских надреалиста и приједорској публици се представља први пут и то са 18 уља на платну.

Директор музеја Зоран Радоњић је, отварајући изложбу, истакао да је овај аутор добио могућност да се представи приједорској публици захваљујући избору Умјетничког савјета ове установе.

- Ликовност радова овог аутора је неспорна, а и сам садржај је прилично занимљив јер нешто попут овог надреализма, односно реалних облика у нереалним односима тог фантастичног сликарства није баш честа појава у нашим музејима и галеријама - рекао је Радоњић.

Аутор изложбе Дарко Ђуровић појаснио је да је тема којом се бави његово сликарство у ствари ирационално понашање човјека.

- Тиме сам се усмјерио ка могућности етимолошког представљања различитих понашања људи и ирационалности времена - рекао је Ђуровић.

Кустос Музеја Козаре Алекса Милић истакао је да се сликарство Дарка Ђуровића може сагледати и као сликарство апсурда у којем је све могуће, гдје је човјекова одређеност у простору и времену крајње ирационална.

Изложба овог младог црногорског аутора, која је дио програма Културног љета у Приједору, биће отворена до 30. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана