Изложба “4/ПРОСТОР 5” отворена у Банском двору

М. М.
Изложба “4/ПРОСТОР 5” отворена у Банском двору

Бањалука – Изложба “4/ПРОСТОР 5” београдских умјетника Срђана Апостоловића, Здравка Јоксимовића, Добривоја Крговића и Душана Петровића отворена је вечерас у великом изложбеном салону Банског двора Културног центра.

- Велика ми је част и задовољство  што смо након озбиљних припрема и договора коначно успјели да  угостимо изложбу наших изузетних умјетника из Београда. Након низа значајних изложби које је Бански двор припремио у овој години, и ова изложба представља само наставак организовања висококвалитетних умјетничких програма у властитој продукцији – рекао је директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Овом поставком умјетници су приказали и отворили многа питања, између осталог и питања уочавања, одређивања и посљедица међусобних умјетничких утицаја.

- Драго ми је што је дошло до реализације ове изложбе. Ми смо различита група аутора која се међусобно подржава. Успели смо да анимирано овај простор и добили смо једну изложбу која може да буде занимљива за бањалучку публику, да дође и да је посети – казао је један од умјетника чији радови су изложени, Здравко Јоксимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана