Изашао роман “Рејон 24”, писца Бориса Џинића

Б. П.
Изашао роман “Рејон 24”, писца Бориса Џинића

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Доказ”, у оквиру своје нове едиције “Иза хоризонта”, објавила је роман “Рејон 24”, талентованог српског писца Бориса Џинића.

У свом дебитантском роману Џинић вјешто преплиће прошлост и садашњост својих јунака, приповиједајући нам дирљиву причу о снази успомена, љубави, болу, патњи и нераскидивим везама међу људима.

“Рејон 24” подсјећа нас да је и на најмрачнијем мјесту могуће сачувати радост живљења и вјеру да се ономе што нас чека вриједи вратити. Радња прати оца и кћерку у истраживачкој мисији на планети Марс гдје се баве узгојем вишања, дрвећем које једино успијева на овој пјешчаној планети. Лук и Ели започињу узбудљиву потрагу за тајнама укопаним у наслаге црвенкасте прашине. Стабла пуна тамноцрвених плодова расту под сводовима свих специјализованих пластеника, осим у једном рејону 24.

Док се унутрашњост њихових астронаутских одијела све више пуни усамљеношћу, страхом, неразумијевањем и тугом, трагични догађаји из прошлости настављају да их притискају као суморна измаглица Марса.

Иако често приморавају себе да не размишљају о дому који су привремено напустили, искре њихових прича и сјећања немогуће је у потпуности угасити, оне их вуку ка битним ситницама и догађајима који су обликовали њихове животе. Џинић је рођен 1988. године у Сомбору.

Дипломирао је журналистику на Одсјеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду. Након студија радио је као новинар и уредник, а тренутно је на позицији десктоп дизајнера у једној страној компанији.

Поред писања, обожава псе, књиге и кошарку. Пјевао је у метал бенду и читаву вјечност вјеровао да му се снага налази у дугој коси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана