Ива заокружила Музички караван

Дијана Дујић
Ива заокружила Музички караван

Добој - Концерт етно-групе "Ива" био је повод да се у Центру за културу и образовање у Добоју окупи велики број грађана који свесрдно подржавају ову добојску групу од њеног самог оснивања.

Овај концерт био је посљедњи у склопу пројекта "Музички караван етно-групе 'Ива'". Након што је обишла јужни и источни дио Републике Српске, те након неколико концерата у Србији, "Ива" је ову турнеју завршила у Добоју, граду из којег, у ствари, и потиче.

- Није случајно да караван завршавамо у Добоју, јер је "Ива" добојски ансамбл. "Ива" је постала културни бренд Добоја и томе мора да се придаје више пажње - рекао је умјетнички руководилац групе Саша Павловић.

Како је истакао Павловић, након двије године група улази у студио, а своју публику ускоро ће обрадовати новим пјесмама.

- Спремамо двије нове композиције и то "Коледо" и "Шар рапсодија". Ријеч је о веома необичним цикличним композицијама - казао је Павловић.

Он је нагласио да имају 11 спремних композиција још од 2014. године, али су због поплава стали са снимањем.

Чланице групе Жаклина Вученовић и Маријана Симић су истакле да су задовољне како је прошла њихова турнеја у склопу "Музичког каравана", те да им је најдражи наступ био у Требињу.

- Некима је чудан тај спој етна и фјужна који ми гајимо, док се други одушеве због оригиналности и несвакидашњег приступа традиционалном звуку - испричала је Симићева.

Како је појаснила Вученовићева, њихова музика се, у ствари, базира на комбинацији етно-музике и свих осталих популарних жанрова, а комплетном утиску доприноси и визуелни ефекат, јер дјевојке наступају у народним ношњама, док момци носе модернију гардеробу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана