Источно Сарајевo: Празник монодраме и мале сцене

Ж. Д.
Источно Сарајевo: Празник монодраме и мале сцене

Источно Сарајево - Међународни фестивал малих сцена и монодраме који се по 19. пут одржава у Источном Сарајеву свечано је отворен у уторак увече, а до 6. децембра биће одиграно пет представа и четири монодраме позоришта из Србије, Хрватске и БиХ.

Фестивал је отворио министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија који је рекао да је ова манифестација најзначајнија у региону за ову форму драмског исказа. Селектор Фестивала Љубо Божовић је рекао да ће публика моћи да види четири вишеструко награђиване монодраме. 

- Довољно је рећи да у представама играју глумци као што су Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Небојша Кундачина, Михајло Јанкетић, што је гарант да ће публика уживати - каже Божовић. 

На дан отварања Фестивала ансамбл Град позоришта Градишка одиграо је црну комедију "Генерална проба самоубиства" Душана Ковачевића у режији Луке Кецмана. Публици су се синоћ представили Ернест Берец који режира и изводи монодраму "Ђука Бегови" и Звездара театар Београд са представом "Сокин и Босина" Милице Константиновић у режији Југа Радојевића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана