Источно Сарајево: Одржано књижевно вече Мало поезије за наше пријатеље

Срна
Источно Сарајево: Одржано књижевно вече Мало поезије за наше пријатеље

Источно Сарајево - У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је одржано књижевно вече пјесника Горана Врачара, Недељка Зеленовића и Жељка Пржуља под именом "Мало поезије за наше пријатеље", у организацији Удружења књижевника Републике Српске - Подружница Сарајевско-романијске регије.

"Идеја водиља нам је била да ми, писци из Источног Сарајева организујемо књижевно вече за своје суграђане. Послије вечерашњег дружења у нашем граду, у петак, 24. јуна у Београду, у Удружењу књижевника Србије одржаћемо књижевно вече у истом саставу", рекао је Пржуљ.


Он је додао да је књижевна вече "Мало поезије за наше пријатеље" у Источном Сарајеву премијера која ће своју репризу имати у Београду.

Зеленовић је изјавио новинарима да је одавно замишљао да се у Источном Сарајеву реализује "Културно љето", манифестација која никада до краја није реализована и заживјела.

"Идеја нам је, као што рече Пржуљ, да првог дана љета дамо подстицај да се почне радити на релаизацији жКултурног љетаж. Нас тројица одавно нисмо имали ауторско књижевно вече у свом граду, те смо вечерас нашим суграђанима понудили нешто ново, а и нешто старо из нашег опуса", рекао је Зеленовић.

Он је додао да гостовање у Београду представља и прилику за успостављање још јаче сарадње Удружења књижевника Србије са Удружењем књижевника Републике Српске, односно његовом Подружницом Сарајевско-романијске регије.

Врачар је рекао да се вечерас представио публици у Источном Сарајеву са неколико нових пјесама, али и да је дошао да пружи подршку и својим колегама писцима Пржуљу и Зеленовићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана