Источно Сарајево: Одржан новогодишњи концерт студената Музичке академије

Срна
Источно Сарајево: Одржан новогодишњи концерт студената Музичке академије

Источно Сарајево - У Источном Сарајеву вечерас је одржан 18. новогодишњи концерт студената Музичке академије Универзитета у овом граду.

Декан Музичке академије Зоран Ракић рекао је да се студенти представљају својим радом и интерпретацијама дјела које су радили током овог семестра.

"Обраћамо се грађанима Источног Сарајева приређујући им овај мали поклон пред Нову годину. Ово је била успјешна година за Музичку академију, надам се да стручна и шира јавност могу да то просуде. Имали смо доста активности која говоре о нашим резултатима и изузетно богату међународну сарадњу у вези са фестивалима, такмичењима, конференцијама и концертима", рекао је Ракић новинарима.

Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву вечерас су изводили дјела познатих композитора: Исака Албениза, Франка Анђелиса, Јохана Себастијана Баха, Петра Илича Чајковског, Федерика Шопена, Дмитрија Шостаковића, Сергеја Рахмањинова, те Дражана Косорића.

Током концерта наступио је Оркестар хармоника Музичке академије, солисти на гитари, клавиру, флаути, Мјешовити хор Музичке академије, те клавирски дуо и трио у саставу: флаута, виолина и клавир.

Ракић је најавио да Музичка академија припрема наредни фестивал хармонике "Акордеон арт".

"Судећи по одзиву колега, стручне јавности и учесника, фестивал ће бити најмасовнији ове године. Очекујемо пријатна изненађења у посљедњој седмици априла и маја, такође постоје планови за садржај сљедеће научне конференције, за годишњи концерт, а студенти се спремају интезивно и за свјетско такмичење у хармоници", истакао је Ракић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана