Ирфан Менсур извео монодраму Глумац, кажи нешто смешно

Срна
Ирфан Менсур извео монодраму Глумац, кажи нешто смешно

Брчко - Београдски глумац Ирфан Менсур извео је вечерас у Брчком монодраму "Глумац, кажи нешто смешно", у оквиру манифестације "Прољеће у граду".

Менсур је рекао Срни да се иза бизарног назива представе, заправо, крије његов "обрачун" са публиком и са онима који у позориште долазе са погрешном намјером.


"Волим смех у позоришту, посебно духовите људе. Не волим оне који изазивају смех примитивизмом, а ни публику која долази ради тог примитивизма. Ова представа је обрачун са таквим људима и са таквим позориштем", нагласио је Менсур.

Он истиче да је представа "Глумац, кажи нешто смешно" настала тако што је одлучио да скупи све оно што су разни људи у посљедњих седам-осам година говорили о позоришту, да би, на основу тога, почео борбу против естрадизације позоришта.

"У ствари, немам ништа против позоришта које личи на естраду, али не одобравам примитивну естраду нигде, поготово у позоришту. То је велики проблем у овом времену, али о њему нико јавно не говори", напоменуо је Менсур.

Манифестација "Прољеће у граду" биће настављена у понедјељак, 23. маја, у 19.30 часова у Дому културе када ће се љубитељима позоришне умјетности представити загребачки театар "Егзит" комадом "Њушке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана