Инсталисан лифт за лица са инвалидитетом у Народној и универзитетској библиотеци РС

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Лифт за лица са инвалидитетом вриједан 70.000 КМ, који је инсталисан у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци, омогућиће активније укључивање ових лица у културни живот, изјавила је помоћник министра просвјете и културе Српске Тања Ђаковић.

Ђаковићева је истакла да је Министарство просвјете и културе Републике Српске 2020. године започело реализацију пројекта "Култура без баријере" за који је издвојено 310.000 КМ, а први партнер је била Народна и универзитетска библиотека.

"Пројектом смо обухватили све локалне заједнице у Српској, док их је 19 послало захтјеве за уклањање физичких баријера. Тако смо омогућили инвалидима да се укључе у културни живот Републике Српске и изузетно смо поносни на овај пројекат, јер на неки начин представља социјалну инклузију", рекла је Ђаковићева новинарима.

Директор Библиотеке Љиља Петровић Зечић каже да ће уградњом лифта бити олакшан приступ лица са инвалидитетом овој установи културе.

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске данас је отворена и изложба "Рекламирање и оглашавање у старој штампи - Не кошта ништа прочитати ову објаву" аутора Берислава Благојевића.

"Видљиво је да смо били у могућности да испратимо одређене трендове, па чак и у графичкој опреми и техничкој припреми. Претражили смо на хиљаде страница, а највише информација смо добили из локалне штампе", поручио је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана