Именован жири и расписан конкурс за додјелу награде "Шушњар"

Срна
Именован жири и расписан конкурс за додјелу награде "Шушњар"

ОШТРА ЛУКА- Организациони одбор овогодишње књижевне манифестације Књижевни сусрети "Шушњар 2021" данас је на састанку у Оштрој Луци именовао жири за додјелу овогодишње књижевне награде "Шушњар", а расписан је и конкурс за њену додјелу.

За предсједника жирија именован је Горан Дакић, док су чланови жирија Боро Капетановић и Тихомир Левајац, саопштено је након сједнице Одбора.

У конкурсу, који је данас објављен, наведено је да као кандидати за добитника награде "Шушњар" могу бити предложени удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности и појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у једном штампаном примјерку књижевног дјела са образложењем.

"Награда Шушњар додјељује се афирмисаном писцу свих књижевних родова и врста, који ствара у духу српске књижевне традиције и језика, његује културно насљеђе и српску духовност, подстиче племенита и патриотска осјећања, а узимајући у обзир његово цјелокупно књижевно дјело са нагласком на књигу објављену између два Шушњара", наведено је у конкурсу уз напомену да награда "Шушњар" може бити додијељена и писцима чија дјела не припадају српској књижевности, а који су освједочени пријатељи српског народа и који су дали допринос српској књижевности и култури.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500 КМ.

Додатне информације у вези са јавним конкурсом могу се добити слањем упита на мејл ([email protected]) или путем броја телефона 052/337-800.

Рок за достављање приједлога је 30. јун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана