Идеје за мурал изложене у музеју

С. Та.
Идеје за мурал изложене у музеју

Приједор - Изложба радова пристиглих на други међународни конкурс Удружења ликовних умјетника Приједор (УЛУП) за најбољи мурал у Приједору отворена је у Музеју Козаре.

Ријеч је о приједлозима који су конкурисали за признање "Паола де Манинкор", а поставка је доступна од петка. В.д. Музеја Козаре Марија Радаковић рекла је да је на изложби представљен само дио радова.

- Умјетници су се одазвали у великом броју. То показује да има много заинтересованих за осликавање зидова нашег града - казала је Радаковићева.

Предсједник УЛУП-а Борис Еремић подсјетио је да је побједник овогодишњег конкурса Мађар Атила Саможи са радом "Трансформација" који је жири одабрао међу 104 приједлога из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Италије, Словачке, Пољске, Њемачке и Шпаније.

- За пројекат "Приједор град мурала" чуло се на простору бивше Југославије и шире, а први мурал "Шеширџија" који смо добили прије годину дана постао је миљеник града - казао је Еремић на отварању изложбе.

Навео је да је градска управа Приједора због мајских поплава одустала од суфинансирања пројекта и да је сада потребно наћи новац за припрему фасаде на којој би побједник осликао мурал.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана