И Марија Каран у филму о Тесли

Aгенције
И Марија Каран у филму о Тесли

Марија Каран ће се придружити Бранку Томовићу, Мирјани Карановић и Христини Поповић, екипи, која је до сада "букирана", за филм о српском генију Николи Тесли, који намјерава да режира Американац Мајкл Антон.

Према замисли редитеља, Марија Каран ће тумачити измишљени лик Браке, која, заправо, симболизује осјећања многих жена које су биле очаране шармом Николе Тесле.  

"Једва чекам да почнем да снимам филм о нашем најистакнутјем научнику. Мајкл Антон је написао сценарио који је аутентичан и искрен. Допада ми се што је имао потребу да разуме важност Теслиног порекла, као имигранта у Америци који је упркос свим проблемима остао свој и тврдоглаво упоран. Ово није типичан амерички филм", изјавила је 31-годишња Марија Каран.  

Марија ће играти Браку, лик заснован на неколико жена које су постајале у стварном животу.

Редитељ објашњава:  

"У свом истраживању о Тесли открио сам да је код њега постојао велики сукоб кад је ријеч и браку или романтичним односима уопште. Сматрао је да такви односи представљају велику сметњу која пред проналазача поставља препреке остваривању његовог највишег потенцијала. Без обзира на то, његов изглед и слава чинили су га предметом интересовања бројних жена, али изгледа да он никада није променио свој став. Брака је један од само неколико измишљених ликова које сам уврстио у филм јер представља све оне жене које је Тесла током цјелог свог живота одбијао због своје непоколебљиве посвећености науци".

Редитељ је додао да ће у филм убацити и период Теслиног живота када је био најрањивији, односно одмах послије мајчине смрти, када је боравио у Госпићу.  

"Однос је случајан и ни Брака ни Тесла не инсистирају на њему. Његов даљи развој бива нагло прекинут, што одсликава саму Теслину природу", каже редитељ.  

Послије играња у неколико домаћих серија и филмова, Марија Каран је отишла у САД, гдје је глумила у неколико филмова са чувеним "фацама", као што су Жан Клод ван Дам, Ентони Хопкинс, Руџер Хауер...  

Занимљиво, већ је глумила са Бранком Томовићем, који ће у филму о Тесли играти - Теслу. Њих двоје су учествовали у британској драми "Taxi Man ".

 

"Сигурна сам да је Бранко савршен избор за главну улогу. Његов таленат и досадашња каријера то потврђују", каже Марија Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана