Хит штанда РС на Сајму књига - граматика на ијекавици

Танјуг
Хит штанда РС на Сајму књига - граматика на ијекавици

Београд - Традиционално признање за најтраженије издање на штанду Републике Српске на Београдском сајму књига - "Повељу успјеха 2015. године" добила је Матица српска за књигу Нормативна граматика српског језика - ијекавско издање.

Како је данас саопштило Представништво РС у Србији, у оштрој конкуренцији ове године биле су многе књиге, јер су скоро све које су изложене бивале и у рукама радозналих посјетилаца Сајма, прелиставане, па и читане.

У најужем избору нашли су се Сабрана дјела Петра Кочића у једној књизи у издању Завичајног друштва Змијање из Бање Луке и Задужбине Петар Кочић, Бања Лука - Београд, затим роман "Бунцање" Миодрага Лазаревића у издању Завода за уџбенике РС, "Змијањски вез" у издању Народног музеја РС, пројекат "Изучавањем историје до помирења" - Народна и универзитетска библиотека РС у партнерству са Агенцијом за сарадњу, едукацију и развој, као и два издавачка пројекта "Бесједе" из Бањалуке: Изабрана дјела Ранка Прерадовића и књига Томе Марића "Крв на црвеном".

Иначе, Нормативна граматика српског језика - ијекавско издање објављена је у Матици српској (Нови Сад) у сарадњи са Предсатвништвом РС у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана