Хелен Мирен у кухињској чаролији

Александра Маџар
Хелен Мирен у кухињској чаролији

Бањалука - Филм "Индијски зачин на француски начин", који ће заљубљеници у седму умјетност у Републици Српској имати прилику да гледају од данас, заинтересовао је зрелију публику.

Потврдили су ово у бањалучком мултиплексу "Палас" и додали да трејлер за филм пуштају већ двије седмице. Филм је снимљен према истоименом бестселеру Ричарда Мораиса, а у главној улази појављује се славна глумица и добитник "Оскара" Хелен Мирен. Продуценти филма су Стивен Спилберг, Опра Винфри и Џулијет Блејк.

Радња комедије, коју је режирао Лас Халстром, прати Хасана Кадама (Маниш Дајал), кулинарско чудо из Индије, а његова породица са Папом (Ом Пури) на челу доселила се у питомо село Сент-Антонин-Нобл-Вал на југу Француске.

Шармантно и елегантно мјесто идеално је за отварање индијског ресторана "Мејсон Мумбаи" све док им се у планове не умијеша шеф " "Le Saule Pleureura", класичног француског ресторана који води мадам Малори (Хелен Мирен).

Њени ледени протести против новог индијског ресторана, који је смјештен 100 стопа од њеног, прерастају у ватрену битку између два објекта. Међутим, Хасанова страст према француској "високој кухињи", али и симпатије које му изазива помоћница мадам Малори доводе до комбинације мистериозно-изврсног талента којим се ствара чаролија између двије културе.

Публика ће посебно уживати у глумачким креацијама Хелен Мирен, која је ове године добила и највећу награду Британске филмске академије - признање BAFTA. Британска академија тада је саопштила да је 68-годишња Мирен "једна од најизванреднијих глумица своје генерације". Мирен је свјетску славу стекла улогом у серији "Главни осумњичени", а "Оскара" је добила за улогу краљице Елизабете II у филму "Краљица" из 2006. године.

Љубав

- Филм обилује укусима, побједом, страшћу и љубављу, приказ је сукоба између два свијета, али и порива једног младића да пронађе удобност дома у сваком "лонцу" гдје год се он налазио - наведено је у најави за филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана