Хармоникаши показали завидно умјеће

СРНА
Хармоникаши показали завидно умјеће

Требиње - Ученици Музичке школе Требиње вечерас су у концертној сали ове образовне установе одржали концерт хармонике, на коме су се представили са 12 композиција.

Професор хармонике Драган Билбија потврдио је Срни да су у програму учествовала дјеца од првог до шестог разреда, која су показала завидно умјеће на овом инструменту и додао да се овакви концерти организују на крају сваког полугодишта.

Директор Музичке школе Душанка Бабић подсјетила је да су ученици Основне и Средње Музичке школе у прошлој школској години показали завидне резултате на републичким и међународним такмичењима на одсјецима хармонике, гитаре, виолине и клавира, на којима су освојили бројне награде и признања.

"Према постигнутим резултатима и у односу на број ученика, Музичка школа у Требињу се може сврстати у једну од бољих у Републици Српској", истакла је Бабићева и додала да ученици показују добре резултате на свим одсјецима.

Основну школу похађају 222, а Средњу 35 ученика.

Завршни концерт ученика Основне и Средње музичке школе најављен је за 23. децембар у 19.00 часова у сали ове музичко-образовне установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана