Харис Џиновић: Данас је криза и текста и музике

Александра Маџар
Харис Џиновић: Данас је криза и текста и музике

Вјероватно не постоји особа која у неком периоду свог живота није плакала или се смијала уз јединствен глас и пјесме аутентичног музичара Хариса Џиновића.

Писати о томе колико је он успјешан и шта је све иза њега када је у питању музичка каријера, је сувишно, али послије дуго времена најавити његов велики концерт 15. децембра у Спортској дворани "Борик" у организацији Радио-телевизије Републике Српске је привилегија.

Хариса смо позвали како бисмо чули са каквим емоцијама он долази у Бањалуку, али и да чујемо шта он мисли о домаћој музичкој сцени, младим талентима и начину на који он ствара музику.

- Ту сам у неком свом радном простору, код куће. Ово поподне покушавам да завршим неке текстове, мало са гитаром, мало са хармоником. Кренуло ми је данас нешто па онако напола стало, никако да се покрене поново, али у овом нашем послу не може све одједном изаћи - прича Харис за "Глас Српске".

Кроз смијех додаје да му се понекад чини да је његово вријеме писања пјесама прошло, али да још може написати добру ствар.

- То се ради кад је човјек млад, заљубљен, кад пати... Некад овако у колима пјевушим па снимим мелодије на диктафон. Послије кројим пјесму од тога. Некад наиђе нека реченица, нека мисао па је прибиљежим и око тога се плете све - објашњава Џиновић.

Послије толико успјешних година на сцени, пјесама које су велики хитови, безброј турнеја, учествовања у стварању домаће музичке сцене народне музике каже да ни сам више не може пронаћи одговор на питања шта то недостаје младим музичарима данас и како се постаје звијезда.

- Из дана у дан гледам и слушам доста младих људи, талентованих, а зашто не постају велике звијезде, то ми није јасно. Данас је криза и текста и музике. Тешко се налазе добре пјесме, а огроман је прилив тих младих пјевача. Музичко тржиште је преплављено свим и свачим. Тешко је издвојити нешто што би могло наћи пут до звијезде - истиче Џиновић.

Сигурно је да је он свој пут давно нашао и са њега никада није скренуо, а концертом у Бањалуци по ко зна који пут ће то и доказати. Присјетио се и наступа који је одржао прије неколико година, када је дворана "Борик" била мала да прими све оне који су жељели да га чују и виде.

- Послије тога сам у неколико наврата долазио на полуприватне свирке па је и тада било јако добро и лијепо. Остајали смо ту по два-три дана, а чим се остане негдје и не побјегне одмах кући, значи да је добро. Мислим да публика у Бањалуци зна шта пјева Харис Џиновић, тако да смо добро познати једни другима - рекао је Џиновић.

Улазнице

Од 5. до 15. децембра сви који воле Хариса Џиновића могу на поклон добити улазнице за концерт. Лајком на РТРС официјелни "Фејсбук" налог, писањем ријечи из стиха Харисове пјесме задате тог дана могуће је на поклон добити двије улазнице за концерт. Улазнице се могу купити и на продајним мјестима: РТВ дому, дворани "Борик" и на Тргу Крајине. Цијена карте је 10 марака, а VIP карте су 20 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана