Хари Потер завршио путовање

Приредила: Мирна Пијетловић
Хари Потер завршио путовање

Лондон - Књижевница Џоан К. Роулинг, аутор серијала о Харију Потеру каже да је прича о дјечаку чаробњаку коначно завршена.

- Хари сада креће на дуго путовање у овим представама и мислим да смо сада дефинитивно све привели крају - рекла је Роулинг.

Бројни обожаваоци магичних авантура долазе да гледају представу "Хари Потер и уклето дијете" која је премијерно изведена 30. јула у Лондону.

Драма из два дијела, коју је режирао Џон Тифани, осмишљена је тако да се изводи у истом дану, или у два узастопна дана и осликава живот омиљеног чаробњака у његовом одраслом добу.

У представи Хари Потер већ има троје дјеце, ради у Министарству магије и бори се са својом прошлошћу.

Ипак, необично је да су сале на претпремијерном приказивању биле полупразне, због тога што су улазнице купили људи који нису љубитељи Харија Потера.

Наиме, од тренутка када су карте пуштене у продају, велики број људи је одлучио да их купи са циљем да их препрода. Улазница за претпремијерно извођење биле су у продаји на различитим сајтовима са огласима, а њихова цијена је била више од 2.000 фунти. То је вишеструко скупље од цијене карата које износе 30 фунти на сајту позоришта у Лондону.

- Фанови су разочарани што не могу да дођу до карата, и свако вече када се представа изводи, неколико десетина људи долази са надом да ће купити враћене карте - рекао је неименовани представник позоришта.

У вријеме позоришне премијере, објављена је и књига. Наиме, ријеч је о укориченом драмском тексту намијењеном свима који не могу да дођу у Лондон да гледају представу.  

Џоан К. Роулинг истиче да сценарио за представу није писала сама, већ да су равноправно са њом у писању учествовали Џек Торн и режисер Џон Тифани.

Пошто је представа у којој су главне улоге остварили глумци Пол Торнил, Нома Думезвени и Џејми Паркер, распродата до маја 2017. године, британска ауторка одлучила је да објави и књигу због свих обожавалаца широм свијета.

 "Хари Потер и уклето дијете" врло брзо је постала књига са највећом претпродајом у САД, али и многим другим земљама.

Трилогија

Чаробњачки свијет оживљен је и у филму "Fantastic Beaste And Where To Find Them", а најављено је да ће то бити трилогија. Ријеч је о преднаставку филмова о Харију Потеру, чија је премијера заказана за новембар ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана