Гуливерове пустоловине одушевиле публику

Ј. П.
Гуливерове пустоловине одушевиле публику

Бањалука - Луткарска представа "Гуливер у земљи Лилипутанаца", редитеља Јарослава Антоњука, премијерно је изведена у суботу у Дјечијем позоришту Републике Српске, а Гуливерове пустоловине одушевиле су публику и измамиле буран аплауз.

Комад је рађен по мотивима култног дјела Џонатана Свифта, а говори о морепловцу Гуливеру који доживљава бродолом са  својом посадом и бива изгубљен у земљи малих људи Лилипутанаца.

Оно што је публику нарочито одушевило је богата и добро урађена сценографија, која је оживјела сцену и навела присутне да максимално уживају у представи. Комад је красио и велики број лутака које су представљале Лилипутанце. Малишани су уживали у Гуливеровим пустоловинама једнако као и одрасли, а представу су пратили и премијер Жељка Цвијановић, министар науке и технологије Јасмин Комић, као и многе званице из јавног и културног живота.

- И раније сам имала прилику да гледам представе у Дјечијем позоришту, које је од изузетног значаја за развој дјеце и нашег друштва у РС - рекла је Цвијановићева. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана