Грејс Кели оживјела на филму

Александра Маџар
Грејс Кели оживјела на филму

Бањалука - Приче о животима славних личности 20. вијека све више привлаче филмске редитеље и глумце.

Најновије остварење о принцези Грејс, у којем је холивудска глумица Никол Кидман остварила насловну улогу, отвориће 14. маја међународни филмски фестивал у Кану.

Филм "Грејс од Монака" француског редитеља Оливијеа Дана прво је повучен из америчке биоскопске дистрибуције због тврдњи принца Алберта и принцеза Каролине и Стефани да садржи низ историјских неистина. Они су оптужили америчког продуцента Харија Вајнштајна да је снимио филм без њихове дозволе.

Ипак, ово контроверзно остварење, у којем игра и британски глумац Тим Рот, биће премијерно приказано на 67. фестивалу у Кану ван такмичарског програма. Истог дана наћи ће се у биоскопима у Француској и још неколико земаља широм свијета.

- Веома је актуелно и изазовно ауторима и редитељима да раде филмове о важним личностима. Популарни су и филмови о Алфреду Хичкоку, Маргарет Тачер, а вјерујем да ће и прича о Грејс Кели добити пажњу јавности - рекао је бањалучки глумац Дејан Зорић.

Он сматра да је за сваког глумца велики изазов играти такве улоге.

- Вјерујем да глумци често носе у себи нешто што подсјећа на неку од славних личности. Битно је имати среће да добијеш добру улогу у великом филму - додао је он.

Слично мишљење има и глумица из Бањалуке Миљка Брђанин-Бабић која каже да су ликови из стварног живота увијек занимљиви за рад на филму или представи.

- Велика је одговорност на платно или сцену донијети нечији живот, али на посебан начин, онако како редитељ види ту особу - казала је Миљка Брђанин-Бабић.

Прича

Филм приказује период живота Грејс Кели (Никол Кидман) послије "вјенчања вијека", односно удаје за принца Ренијеа III 1956. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана