Гран при Нишких сусрета Ненаду Јездићу

Танјуг
Гран при Нишких сусрета Ненаду Јездићу

НИШ - Уручењем награда завршени су 56. Филмски сусрети у Нишу, а Гран при Наиса ове године припао је Ненаду Јездићу за улогу Кашике у филму “Викенд са ћалетом” Мирослава Момчиловића.

Жири у саставу Љиљана Драгутиновић, Светислав Гонцић и Бане Томашевић одлучио је да награда “Царица Теодора” припадне Тамари Драгичевић за улогу пјевачице Силване Арменулић у филму Драгана Бјелогрлића “Тома”.

“Направили смо филм о души и уткали у њега своју душу, емоцију и љубав. И заиста, овај лик сам правила из душе и то сам осећала све време”, рекла је глумица примајући награду.

“Цар Константин” је припао Милану Марићу за улогу Томе у истоименом филму, преносе београдски медији.

Марић је рекао да је много срећан што је добио награду за улогу у филму “Тома” баш у Нишу.

“Овај фестивал припада глумцима, а чувате га ви”, истакао је Марић и честитао свим колегама које су добиле награде на фестивалу.

Награђени епизодиста је Андрија Кузмановић за улогу менаџера у филму “Тома”, а повељу за најбољу женску улогу добила је Анђелка Прпић.

Жири је одлучивао између рола остварених у 11 филмова приказаних у званичној конкуренцији током претходних шест фестивалских вечери.

Послије уручења награда и свечаног затварања Филмских сусрета, на Љетној позорници се приказују двије гостујуће пројекције - документарни филм “Глумчина” посвећен легенди глумишта бивше Југославије Зорану Радмиловићу и премијерно прва епизода серије “Бранилац” засноване на истинитим догађајима, по опису познатих домаћих адвоката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана