Графика Пабла Пикаса повећала осјећеност

Срна
Графика Пабла Пикаса повећала осјећеност

Козарска Дубица - Графика Пабла Пикаса, рађена у техници литографије, изложена је у Народној библиотеци Козарска Дубица прије три године, након чега је повећана посјећеност те установе, посебно у љетном периоду када град посјећује већи број туриста, изјавила је данас Срни директор Народне библиотеке Данијала Балабан.

Балабанова је навела да је графика славног шпанског сликара изложена поводом обиљежавања 50 година од оснивања те установе, када су створени сви услови за обезбјеђење, почев од алармног и видео-надзора до сензора који су постављени у згради библиотеке.


"жГлава мушкарцаж у библиотеку је доспјела крајем осамдесетих година прошлог вијека заједно са богатим књижним фондом који је овој установи оставио Бошко Шиљеговић. Данас све то чини Легат библиотеку која носи име овог народног хероја и која се чува у Народној библиотеци", истакла је Балабанова.

Она је додала да се у Библиотеци са становишта статистике не броје посјете заинтересованих који долазе да погледају графику, али да је посјећеност повећана, посебно у љетном периоду када град посјећује већи број туриста.

"Наша установа је постала препознатљива не само по графици већ и по великом броју културних манифестација које организујемо, а свакако је препознатљивост повећала и чињеница да се информације о Народној библиотеци и графици чувеног шпанског сликара могу пронаћи и у промотивној брошурама, које издаје Туристичка организација општине Козарска Дубица", додала је Балабанова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана