Градишка: Отворена изложба академског сликара Миле Средојевића

Срна
Градишка: Отворена изложба академског сликара Миле Средојевића

Градишка - У Завичајном музеју у Градишци вечерас је отворена изложба слика под називом "Свјетло таме", аутора Михајла Миле Средојевића, академског сликара из тог града.

Поставку изложбе чини 27 слика, рађених углавном техником уља на платну, које су распоређене у два циклуса.


Према ријечима аутора изложбе, први циклус су слике мртве природе, малих и обичних ствари из свакодневног живота, међу којима су и књиге.

"Други циклус су улице, фасаде и прозори, на њима одсликавам оно што је вријеме у свом протоку насликало на кућама, вратима, прозорима..., јер ми се то чини интересантним", навео је Средојевић и додао да је изложене радове насликао у задњих пет година.

Средојевић је навео да је инспирацију лако наћи, јер има доста тога интересантног за ликовне умјетнике.

"Не експериментишем много и држим се концепта класичног сликарства, које се своди на однос свијетлог и тамног, па и изложба носи назив жСвјетло тамеж", рекао је Средојевић.

Предсједник Удружења ликовних умјетника општине Градишка, академски сликар Милован Чикић, изразио је задовољство што је један од најискуснијих градишких сликара приредио изложбу у свом граду.

Вршилац дужности директора Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић оцијенио је да је Средојевић изградио свој оригинални стил и да га људи препознају по његовим дјелима.

Академски сликар Михајло Миле Средојевић рођен је 1952. године, а Факултет ликовних умјетности завршио је у Сарајеву.

Изложба "Свјетло таме" у Завичајном музеју у Градишци, биће отворена до 30.јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана