Градишка: Одржан концерт класичне музике

Срна
Градишка: Одржан концерт класичне музике

Градишка - У Културном центру у Градишци вечерас је одржан концерт класичне музике. Извођачи су били Сања Матановић /флаута/ и Николина Вукелић /клавир/ из Бањалуке.

Матановићева је рекла да су се први пут представиле публици у Градишци, копозицијама за флауту и клавир из епохе романтизма.

Она је навела да је заједно са Николином Вукелић до сада одржала концерте у Бањалуци и Приједору.

Матановићева каже да у Републици Српској нема много публике на концертима класичне музике, али, ипак, постоји вјерна публика која се радује сваком концерту у свом граду.

Матановићева, која је професорица флауте у Музичкој школи "Владо Милошевић" у Бањалуци, каже да много дјеце у Бањалуци и цијелој Републици Српакој жели да упише музичку школу, има и доста дипломираних професора музике који су незапослени, али нема довољно школа које би свој дјеци која то желе пружила музичко образовање, а професорима посао.

Сања Матановић дипломирала је на Академији умјетности у Новом Саду, након чега је завршила постдипломске студије на бањалучкој Академији умјетности, гдје је, на одсјеку за клавир, дипломирала и Николина Вукелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана