Градишка: Нови наслови за све генерације

Милан Вујић
Градишка: Нови наслови за све генерације

Градишка - Народна библиотека у Градишци обогатила је књижни фонд за више од 600 наслова, а међу њима су класици, али и дјела из савремене књижевности.

Потврдила је ово вршилац дужности директора Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић и додала да љубитељи књижевности на њиховим полицама могу да пронађу близу 66.000 књига.

- Неке од књига као што су "Ана Карењина" и "Тихи Дон" добили смо на поклон. Од новијих наслова имамо "Спас" Исидоре Бјелице, "Велики рат" Александра Гаталице, али и књиге из области популарне психологије - истакла је Миљковићева.

Чланови градишке библиотеке могу до дођу и до дјела из области економије, психологије и историје, а нису заборављени ни најмлађи читаоци.

Осим тога, Народна библиотека у Градишци има и богато Завичајно одјељење.

- У Завичајном одјељењу библиотека сакупља и чува све врсте публикација које се својим садржајима односе на општину Градишка. Ту су и радови културних, научних и других јавних радника, који су рођени или су поријеклом у вези са нашом општином, без обзира на то гдје сада живе - казала је референт Завичајног одјељења Ивана Белина.

Ово одјељење чини 1.099 монографских публикација, а међу серијским публикацијама налазе се локалне новине, часописи, годишњаци и школски листови. Такође, ту је и албум са 82 фотографије, које приказују некадашњи изглед Градишке.

- То су књиге из области историје, психологије, социологије. Углавном је ријеч о стручној литератури - казала је Сњежана Миљковић.

Легат

У Завичајном одјељењу Народне библиотеке у Градишци налази се велики број књига које им је за живота поклонио професор Цвјетко Буловић. Његова жеља била је да сва та публикација добије статус легата, што је и остварено послије његове смрти. Легат Цвјетка Буловића чини 367 наслова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана