Горица Поповић: Ружино срце остало у театру

Александра Маџар
Горица Поповић: Ружино срце остало у театру

Београд - Ружа је била специфична глумица раскошног дара. Била је сјајна комичарка, али и драмска глумица. Остала је срцем и душом у театру.

Овим ријечима београдска глумица Горица Поповић присјетила се славне Ружице Сокић, која је преминула у четвртак ујутро послије дуге и тешке болести у Београду у 79. години.

Њен одлазак оставио је тугу и тишину у Атељеу 212,  потресао театре и глумце широм региона, али и вјерну публику која је поштовала лик велике српске глумице.

- Имала је фантастичан глумачки израз, знала је да заборави на физички изглед, а одлично је правила људске карактере - истакла је Поповићева.

Нема сумње да је Ружица Сокић имала велику и искрену умјетничку душу која је богатила српску умјетност.

- Она је поседовала осетљив глумачки нерв и била сјајан партнер. Биле смо заједно на сцени у неколико представа. Сећам се представе "Чапља" у режији Дејана Мијача, где смо јако лепо сарађивале - присјетила се Поповићева.

Много је лијепих догађаја по којима ће памтити Ружицу, али Поповићевој је посебно драга једна ситуација које се прве сјети на помен њеног имена.

-  Увек је била  мало занесена. Њени поступци били су нам смешни и симпатични. Сећам се једне пробе на којој је Драган Николић хтео да иде јер је имао обавезе и рекао је: "Јао што бих ја ишао кући", а Ружа му је рекла: "Па иди, шта те брига." Сутра када га је редитељка питала зашто је отишао, он је ноншалантно узвратио: "Па рекла ми Ружа." Сви смо се од срца смејали - испричала је глумица. 

Ружица Сокић биће сахрањена у Алеји заслужних грађана, одлучено је на ванредној сједници привременог вијећа града Београда.

Слава

- Она је генерација оних који су обележили једно театарско време и пронели славу Атељеа 212, не само код нас него и у свету - казала је Горица Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана