Гордан Матић: Трећа сезона Калканских кругова је најбоља до сада

СРНА
Гордан Матић: Трећа сезона Калканских кругова је најбоља до сада

БЕОГРАД, - Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је редитељ Гордан Матић који је говорио о свом раду на трећој сезони серије "Калкански кругови".

Матић је рекао да је да трећа сезона доноси наставак приче гдJе је стала у другој, односно у шумадијском месту Долу главни и споредни јунаци треба да пронађу одговоре на питања који их муче и који их терају даље.

"Ми смо ту да их отпратимо и да пробамо да пренесемо гледаоцима све оно што њих тишти и све оно што би они желели да буду, а нису", додао је редитељ. Матић је оценио да серија привлачи одличним сценариом и глумачком екипом која је успела да створи емпатију код гледалаца, "који можда имају исте проблеме, изазове, који се свако јутро срећу са стварима које их гоне напред".

Према његовим речима, већи део глумачке поделе коредитељ Милан Караџић је направио још у првој сезони, док ликови који су се појавили у другој или долазе сада у трећој сезони доносе одређену свежину.

"Сарађивали смо са Ђорђем Милосављевићем док је радио сценарио, нарочито за трећу сезону, у томе ко би могао да тумачи улоге. Тако да смо успели да пронађемо баш адекватне нове ликове који се појављују", навео је редитељ.

Матић је додао да су у све три сезоне глумци већином добили наменске улоге, односно писане су баш за њих.

"Заиста стојим иза ових речи да је ово по мени сценаристички најбоља сезона. Сигуран сам да је и глумачки и редитељски најбоља сезона до сад. Мислим да смо подигли са овом трећом сезоном и себи задали за будуће пројекте летвицу прилично високо", оценио је Матић.

Према његовим речима, у наставку "Калканских кругова" има неочекиваних обрта, односно у свакој епизоди ће се десити доста тога неочекиваног.

"Успели смо да заокружимо да свака епизода има доста обрта и да јунаци, који имају своје мотиве на почетку, промене своје ставове на крају саме епизоде", открио је Матић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана