Гордан Кичић о редитељском првенцу за "Глас Српске": Као глумац сам слушао себе као редитеља

Александра Глишић
Гордан Кичић о редитељском првенцу за "Глас Српске": Као глумац сам слушао себе као редитеља

БАЊАЛУКА - Са радошћу и нестрпљењем очекујем премијеру "Реалне приче" у Бањалуци, јер знам колико публика воли домаћи филм. Уверен сам да ће се публика забавити и смејати, а можда чак и заплакати. Прича је вишеслојна и људи ће имати о чему да размишљају када изађу из биоскопске сале.

Рекао је ово популарни глумац Гордан Кичић, чији ће редитељски првенац "Реална прича" имати бањалучку премијеру вечерас у 20 часова у "Синеплексу Палас".

Искусан у продуцентским водама, са 20 година глумачког стажа и више од остварених 35 улога, Кичић је одлучио да сједне у редитељску столицу. Прве оцјене стручне критике, али и бројне публике у биоскопима широм Србије, гдје се филм приказује од 12. новембра, говоре да је глумац веома успјешно обавио редитељски задатак.

- Кроз ову причу хтео сам да испричам живот једног глумца који је доста егоистичан и није апсолутно свестан свог живота у којем има жену, дете и пријатеље - каже Кичић, коме је директна партнерка у филму глумица Нина Јанковић-Дичић.

Заједно са Кичићем, који игра главну улогу у филму, Нина Јанковић-Дичић поздравиће вечерас премијерну публику у Бањалуци.

- Било који човек на Балкану могао би да се препозна у лику главног јунака "Реалне приче" Вељка Радисављевића. Са њим лако могу да се идентификују људи у касним тридесетим и раним четрдесетим. У овом филму смо проговорили и о томе да се људи данас веома лако одлучују на заснивање породице и рађање деце, а да заправо не знају шта то значи. За породицу је потребно много разумевања, посвећења, љубави. Генерално, људима мањка саосећања - истиче Кичић.

Признаје да је имао трему прије снимања, јер није било лако објединити посао редитеља, глумца и продуцента.

- Била је неопходна добра припрема, у смислу да знате шта желите од свакога у кадру, зашто постоји та сцена, чему она служи, како је третирати. То сам све обавио пре да бих могао да глумим, јер се појављујем у готово сваком кадру. Као глумац сам послушао себе као редитеља - прича Кичић, уз напомену да је на филму радила сјајна екипа.

Сценарио је писао Владимир Симић са Марком Манојловићем и Кичићем.

- Драго ми је што сам то успео да сашијем као комедију, а заправо је једна драмска прича. Гледајући овај филм смејемо се туђој муци, а онда увек направимо паралелу са собом и са људима из свог окружења - каже глумац.

Имао је, додаје, срећу да буде окружен врсним професионалцима са друге стране камере.

- На филму је радио Миладин Чолаковић, као директор фотографије, Владимир Тадић, као помоћник режије, монтажер Дејан Урошевић. Музику је радио сјајни музичар Краљ Чачка. Моје колеге које играју у филму су имале много разумевања и подршке за мене, бескрајно сам им захвалан - наглашава Кичић.

Из глумачке екипе "Реалне приче" поред Нине Јанковић-Дичић посебно је издвојио Небојшу Илића, Милицу Михајловић, Светозара Цветковића, Бранимира Брстину, Катарину Гојковић.

- Нина је направила једну од својих најбољих улога у овом филму. Она израста у озбиљну драмску глумицу. Стварно је велико задовољство што сам направио овакву причу и што је публика схвата и реагује на прави начин - примијетио је Кичић.

Пуне биоскопске сале

- Поносан сам што "Реална прича" пуни биоскопске сале у Србији. Надам се да ће сви ићи да погледају овај филм, који нуди мало више од онога што смо обично навикли да гледамо у домаћим биоскопима - каже Гордан Кичић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана