Горан Марковић предсједник жирија 9. Гросман фестивала

Aгенције
Горан Марковић предсједник жирија 9. Гросман фестивала

Српски сценариста и редитељ Горан Марковић предсједаваће жиријем за главну награду "Худи мачек" на овогодишњем, деветом по реду "Гросман фестивалу фантастичног филма и вина" који ће трајати од 15. до 20. јула у Љутомеру, у Словенији.

Марковић је прошле године на овој манифестацији добио признање за животно дјело.
Током шест дана фестивал ће угостити филмске ствараоце из цијелог свијета, приказати широк избор актуелне продукције хорор и фантастичних филмова, као и старије жанровске класике, те пружити публици могућност да се сретне са ауторима приказаних филмова.

Фестивал као и сваке године има богат пратећи програм: умјетничке изложбе, концерте, радионице филма и специјалних ефеката, дегустације врхунских вина, презентације књига, Зомби параду, избор за "Краљицу вриска" и друге занимљиве садржаје.

Фестивал ће сутра, 15. јула свечано отворити остварење "Byyantium" Нила Џордана. До суботе 21. јула биће приказано преко 30 дугометражних и више од 40 кратких филмова - од најактуелнијих филмова хорора и фантастике, преко филмова младих аутора, до култних ремек дjела.

Главни гости овогодишњег Гросмана су легендарни италијански глумац Франко Неро и италијански режисер Ензо Г. Кастелари, којима ће бити уручене награде за животно дjело и приказана ретроспектива њихових филмова.

Од гостију и Србије биће ту и редитељ Милан Тодоровић, члан жирија у конкуренцији за најбољи кратки филм, потом редитељ Слободан Шијан, бендови Пикник и Хорор Пикник. Такође, неколико филмова српских аутора учествује у такмичарском (селекције за најбољи музички документарац и краткометражна филмска остварења) и у ревијалном дијелу програма.

"Гросман фестивал фантастичног филма и вина" од оснивања 2005. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана