Годишњица смрти Ташка Начића

Б92, Танјуг
Годишњица смрти Ташка Начића

На данашњи дан прије 21 године умро је популарни српски позоришни и филмски глумац Ташко Начић, мајстор комедије и гротеске.

Прославио се у матичном позоришту "Атеље 212" сјајним улогама у "Краљу Ибију", "Радовану III", "Чуду у Шаргану", "Кафаници судници, лудници" и у многим филмовима, међу којима је вjероватно најзапаженија улога Перице Митића у "Давитељу против давитеља" Слободана Шијана или ловца у "Ко то тамо пева". Његов комичарски таленат остаће упамћен и по улози Божидара Мајковића у тв серији "Бољи живот" Синише павића.

Начић је рођен у Крушевцу 7. априла 1934. године,а дипломирао је глуму на ФДУ у Београду, у класи професора Мате Милошевића. Играо је у преко шездесет позоришних представа, а десет година играо је монодраму „Не пуцај бре". Снимио је двадесетак филмова, а на великом платну дебитовао је 1960. године у „Боље је умет", а током деценија остао је упаћен и у "Боксери иду у рај", "Мајстор и Маргарита", „Чудо невиђено", "Ћао инспекторе", "Није лако са мушкарцима", „Сабирни центар"…

Умро је у Београду у 58. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана