Глумица Тања Кењић: Заједничка енергија постиже све циљеве

Цвија Мркоњић
Глумица Тања Кењић: Заједничка енергија постиже све циљеве

Бањалука - Глумити у представи није било нимало лако, ухватили смо се у коштац са улогама које су играли великани нашег глумишта, али све је много лакше када поред себе имате екипу позитивних, креативних и преданих људи.

Истиче ово глумица Студентског позоришта Пале Тања Кењић, која је на недавно затвореном Фестивалу омладинских позоришта РС у Модричи добила награду за најбољу глумицу за улогу Мирке Топаловић у комаду "Маратонци трче почасни круг".

Представа је адаптација текста истоименог филма, али је рађена са женском глумачком поставом. Режију потписују Јована и Немања Костић.

- Сви смо радили заједно, постављали сценографију, правили костиме, прикупљали реквизите и шминкали једни друге. То је заиста захтјеван посао, али енергија коју имамо кад радимо заједно постиже све циљеве - наводи Кењићева.

Према њеним ријечима, свака награда коју освоје са позориштем је свим члановима веома значајна, а у Модричи је представа "Маратонци трче почасни круг" освојила и награде за најбољу режију и најбољу представу у цјелини.

- Награде су подстицај за даљи рад, јер то значи да је неко препознао наш труд, па ћемо се трудити да будемо још бољи - казала је Тања, која је и студент треће године психологије.

Тања је у глумачке воде упловила прије нешто више од годину, када се пријавила на аудицију Студентског позоришта Пале.

- Љубав према глуми и позоришту је одувијек постојала, али никада нисам била у прилици да покажем своје могућности. Аудиција је била изазов за мене, а на моју радост изабрана сам заједно са другим талентованим глумцима - истиче Кењићева.

Прву улогу играла је у представи "Кафана блуз", која је некласични спој музике, поезије и плеса и која осликава рат, љубав и боемију. Састоји се од три чина, а у сваком од њих исти глумци играју друге улоге.

- Са овом представом смо учествовали на међународном фестивалу "Кестенбург" у Бањалуци, а донијела нам је прву награду на фестивалу "Дани позоришта у Мркоњић Граду" - рекла је млада глумица, која планира да одигра бројне улоге на даскама које живот значе.

У стручном жирију који је Тањи додијелио награду за најбољу глумицу на Фестивалу омладинских позоришта у Модричи били су дипломирани глумци из Бањалуке Белинда Божичковић, Неда Шегрт и Бојан Колопић, те модрички пензионисани наставник српског језика Глигор Муминовић.

Биографија

Тања Кењић рођена је 1994. године, тренутно је студент Филозофског факултета Пале на Катедри за психологију, која је њена велика љубав и сања да једног дана постане дипломирани психолог. Осим што је члан Студентског позоришта Пале, пјева и у хору Филозофског факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана