Глумица Наташа Рачић: Глума никад није завршен посао

Александра Маџар
Глумица Наташа Рачић: Глума никад није завршен посао

Да би глумац у свом послу успио, осим талента, мора да посједује фактор среће и огромну душу. Оно што мене занима у овој професији, без обзира на то да ли је ријеч о филму, позоришту или телевизији јесте колико далеко могу да одем, да суштински сагледам ствари и дам одговор на њих.

Испричала је ово млада глумица Наташа Рачић, која је недавно дипломирала у класи професора Јелене Трепетове-Костић са представом "Љепотица Линејна" у Народном позоришту Републике Српске.

У овом комаду Мартина Макдоне публику је одушевила улогом Морин, а својој професорки је захвална јер је научила да у свему види умјетност.

- Улога Морин за мене је велико искуство, како у истраживачком смислу тако и у сазријевању. Љубав је опет главни покретач и кривац за све. Сјајна сарадња са глумицом Народног позоришта РС Наташом Иванчевић, њена безгранична подршка и енергија дала ми је вјетар у леђа. Народно позориште РС изашло је у сусрет младалачкој екипи која је дошла са идејом и на крају оствареним циљем - испричале је Рачићева.

Глума као професија, како је рекла, никада није коначна и глумац увијек може да изненади, најприје себе, онда и публику.

Прије пар мјесеци имала је прилику да упозна Мустафу Надаревића, што је за њу било велико задовољство.

- Он је велики човјек и глумац. То искуство донијело ми је огромну срећу и јаку мотивацију - истакла је Рачићева.

Младим људима, који се налазе на путу умјетности, поручује да треба да раде на себи.

- Поред тога што човјек има дар он мора да има и вољу за рад. Имати таленат не значи имати и знање. Ништа велико није постигнуто без младалачке страсти, части и достојанства - казала је глумица.

Кореодрама "С планине и испод планине" по фрагментима Петра Кочића и у режији Стеле Корљан, њена је професионална представа.

- Док смо радили кореодраму схватила сам да заиста без толеранције и пароле "сви за једног један за све" нема добре представе. Кочићеве приче од којих смо направили једну била је велика душа како глумачког ансамбла тако и КУД-а "Веселин Маслеша". Амбициозност, снага и енергија коју нам је у току рада успјела пренијети редитељ Стела Корљан, дала је посебан печат овом комаду - нагласила је глумица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана