Глумица Наташа Перић о улози у новој представи "Деда Мразова женидба": Важно дјецу учити доброти

Миланка Митрић
Глумица Наташа Перић о улози у новој представи "Деда Мразова женидба": Важно дјецу учити доброти

БАЊАЛУКА - Ми морамо учити дјецу доброти. Морамо своју дјецу, прије свега, тако васпитавати. Да своју срећу не требају, не смију, градити на туђој несрећи. Само тако можемо имати бар наду за њихову љепшу будућност. Ако их наградимо за нешто лијепо што учине, они ће то жељети да понове. Ако ураде нешто лоше, да буду свјесни да нису заслужили награду. Те ствари су јасне у нашој представи и то је један врло сладак и поучан текст Тоде Николетића.

Казала је ово за "Глас Српске" глумица Наташа Перић, којој је припала једна од улога у новој представи за дјецу  "Деда Мразова женидба".

Представа ће бити одиграна на ЈУХУ сцени Градског позоришта "Јазавац" у недјељу у 18 часова.

- У представи играм вјештицу Грубану која са својим сестрама, Љутаном и Глуваном, покушава да се дочепа свих пакетића Дједа Мраза - рекла је Перићева.

Она се осврнула на улоге у Народном позоришту Републике Српске, те на глумачки приступ приликом рада на представи намијењеној најмлађој публици,

- Не правим разлику у приступу лику, радила представу за дјецу или одрасле. Сви желе да виде жив лик на сцени, па макар он био и из бајке. Дјеца јесу најискренија публика јер ће ти одмах показати да ли им држиш пажњу или не. Вјерујем да ћемо успјети јер их очекује много забаве и пјесме, а нисмо заборавили ни на дидактичке аспекте - навела је Перићева.

Представа "Деда Мразова женидба" настала је по тексту Тоде Николетића, а у режији Белинде Божичковић. Осим Перићеве, у комаду играју и Александар Руњић, Надежда Костић, Драгана Марић, Драгослав Медојевић и Бошко Ђурђевић у алтернацији.

Костиме је радила Ивана Јовановић. Сценограф је Невена Милашиновић, кореограф Жељка Ђукић, а музику је радио Бојан Стијак.

- Заиста смо сви лијепо сарађивали, пробе су биле врло креативне. Снимање пјесмица у студију нам је био посебан изазов, сјајну музику компоновао је Бојан Стијак. Уживали смо у раду са кореографом Жељком Ђукић, која и те како има осјећај за сцену, глумце и позориште. Белинда Божичковић није талентована само за режију, она је прије свега и глумица. Заједно смо студирале и радиле много тога, па се разумијемо. Имали смо сјајан процес на представи "Усамљени запад", коју је режирала у нашој матичној кући, Народном позоришту РС. Увијек је са њом уживање радити, и као са редитељем, а и као са глумачким партнером - додала је Перићева.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана