Глумица Кристина Шиканић у самом врху

Александра Маџар
Глумица Кристина Шиканић у самом врху

Бањалука - Студенткиња треће године глуме бањалучке Академије умјетности у класи професорице Јелене Трепетове-Костић, Кристина Шиканић освојила је друго мјесто говорећи пјесму "Дечанска звона" Даринке Јеврић на фестивалу "Дани Данила Лазовића" у Прибоју.

Стручни жири, који су чинили професори из области говора и дикције из Београда, Сарајева и Скопља, првакиња "Атељеа 212" Дара Џокић, наградио је Шиканићеву највишим оцјенама.

У јакој конкуренцији, само за један бод, испред Академије умјетности из Бањалуке нашао се Факултет драмских уметности Београд.

- Ове године је публика понајвише изразила жал што наша представница није однијела награду у Бањалуку, јер је по мишљењу већине то заслужила. То се могло видјети по громогласном и дуготрајном аплаузу - рекла је виши асистент на Академији Јованка Миловановић која са Шиканићевом путовала у Прибој.

Пошто смо, како каже она, млада академија, очигледно ће бити потребно још много времена да се докажемо.

- Најбитније је што смо доказали да смо у самом врху квалитета када је његовање говора и поезије у питању - сматра Миловановићева.

Овај фестивал основан је прије четири године у част глумцу Данилу Лазовићу, који је своје дјетињство провео у Прибоју. Осмишљен је као културни догађај који би окупио све глумачке факултете у регији. Ове године трајао је четири дана. Уприличено је неколико изложби, представа, радионица, а централни дио био је такмичење у говорењу поезије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана