Глумица Гордана Милиновић о новој представи: Публику очекују и смијех и сузе

Александра Маџар
Глумица Гордана Милиновић о новој представи: Публику очекују и смијех и сузе

Бањалука - Лепо ми почиње педесета позоришна сезона. Овај јубилеј обележићу улогом Грете Минх, која се не добија често у мојим годинама и која је главна женска улога у комаду "Кандило у розаријуму".

Тако је, са искреним жаром и послије много година проведених на позоришној сцени, глумица Народног позоришта РС, Гордана Милиновић најавила премијеру овог комада у режији Горана Дајманца која је заказана за сутра увече у 20.30 часова на сцени "Петар Кочић" у националном театру.

Ова глумица која годинама осваја својим талентом и у своју биографију уписује различите улоге и снажене аплаузе, већ десет година је у пензији, али глад за позориштем и игром не нестаје.

- Имам срећу да поседујем енергију, коју неки у мојим годинама немају. Још увек радим и у позоришту и на радију и чувам унучад. Све је, Богу хвала, у доброј енергији и ја ту не попуштам, докле иде - иде - рекла је умјетница.

Испричала је да публику очекује прича која је за основу узела људе који су постојали, јеврејску породицу која је имала своје руднике у Источној Србији и која је помагала људима.

- Били су врло успешни, али дошло је време за њих, али и за многе друге, када се све срушило - каже Милиновићева.

Сарадња са Гораном Дамјанцем који поставља дјело Тихомира М. Стевановића, описује као одличну и пријатељску, а редитељ јој је повјерио улогу Грете Минх.

- Грета је после смрти мужа све наследила и наравно треба да издржи. Ликови на сцени пролазе кроз различите фазе, до самог краја који јесте драматичан и трагичан, али са друге стране има једну лепу причу и могућност да се негује лепота - рекла је она.

Открила је и то да Грета његује руже и има сан као сваки узгајивач да створи црну ружу или бар модру.

- Ко буде осетљив плакаће, паралелно са плачем ће се и насмејати. То су људи који су постојали, људи из народа, али то је и прича о грамзивости у крајњем случају. Људи су тако облапорни на злато, уништиће све испред себе да дођу до материјалне користи, на крају од тога нема много користи - истакла је Милиновићева.

Нагласила је да јелик Грете Минх, веома узбудљив и да није лако бити ова жена.

Екипа

Поред Гордане, ансамбл чине Драгослав Љубов Медојевић, Ђорђе Марковић, Владимир Ђорђевић, Драгана Марић/Маја Колунџија Зорое, Огњен Копуз, Горан Јокић, те млади глумци Бојан Колопић и Александар Ристановић.

- Немамо генерацијски проблем, а ни ја немам потребу да се постављам као да сам изнад њих. Сви моји савети су добронамерни. Имам две веће сцене са Владом Ђорђевићем, али не повлађујемо једно другом - казала је Гордана Милиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана