Глумци НПРС Наташа Перић, Смиљана Маринковић, Марко Недељковић и Данило Керкез: Кључ за нови театар најљепши поклон

Александра Глишић
Глумци НПРС Наташа Перић, Смиљана Маринковић, Марко Недељковић и Данило Керкез: Кључ за нови театар најљепши поклон

БАЊАЛУКА - Нова енергија уз генерацију младих глумаца дефинитивно је обасјала сцену Народног позоришта Републике Српске, а публика има прилику да у различитим улогама гледа Наташу Перић, Смиљану Маринковић, Марка Недељковића и Данила Керкеза.

 

- Нашу 2019. обележила је једна Ленка, тако да је ова година за нас била посебна и другачија. Управо из тог разлога, у позоришту сам у 2019. уживала као гледалац. За почетак се враћам својим представама. Претходне године имала сам прилику да већину њих гледам из публике што је потпуно невероватан осећај. Радујем се повратку у позориште. Надам се новим улогама, новим изазовима! Спремна сам - каже Смиљана Маринковић која се ове године остварила у улози мајке.

Сада је, каже, очекује много нових пројеката.

- Још увек ништа од тога није сигурно и договорено, па не бих о томе могла много да говорим. Себи и својој породици желим здравље, срећу, мир, још више заједничких тренутака, много јутарњих голицања, вриске од среће, смеха...  Свима нама желим и да будемо у добрим односима са оним са ким ћемо живети цели живот - са собом! Да верујемо. Радујемо се. Желимо. Волимо. Маштамо. Стварамо. Разумемо - прича Маринковићева.

Њен колега Данило Керкез, кога је публика највише завољела у представи “Наши дани”, истиче да је сав професионални рад у Народном позоришту РС значајан.

- Било је добро, али можемо и морамо боље, јер смо екипа спремна за озбиљне текстове и редитеље. Мимо позоришта се мало шта десило, ако причамо о професији. Једна од значајнијих ствари је мој први рад на једној серији. Приватно сам годину паметнији, за нове ожиљке богатији, са неким новим полицама. Научио сам да нам је мало два ока и два уха, јер смо чудна врста, неискрена - сматра Керкез.

И њега очекује рад на новим представама, али још није желио да открива детаље.

- Волио бих да се деси још неки рад на филму или серији. Да упознам Паћина, да ме позове да радимо филм заједно и да се онда пробудим. Како радим у Народном позоришту РС да сам ту и ангажован у доста представа. Филм нисам још снимао, али се надам да ће се и то десити. Тренутно снимам серију “Хотел Балкан”, и то ће трајати још три мјесеца.  За даља ангажовања питајте будућност и судбину - казао је Керкез.

И он има своју листу приоритета када је ријеч о жељама.

- Пожелио бих да моја породица и моји другари буду здрави, а на остало смо се навикли, тако да је све ок. Читаоцима желим оно што сваки од њих жели себи. Нека тако и буде, и отворите очи браћо и сестре - поручио је Керкез.

Глумац Марко Недељковић истиче да је за њега најзначајнија ствар у 2019. години оснивање Театра младих ДО ДАСКЕ, трупе коју чине млади људи жељни доказивања и стварања.

- Надам се да ћемо наредних година успети и да се изборимо за простор, салу, халу, напуштену кућу, хангар, за шта год где бисмо могли да изводимо своје представе у Бањалуци. Волео бих такође да се у том истом простору организују и изложбе, концерти, свирке и још много тога што ће креативну омладину Бањалуке држати заједно. Такође сам радио на  представи “Пјесме моје” у Градском позоришту “Јазавац” као и на снимању серија “Убице мог оца” и “Црвени месец” - испричао је Недељковић.

У 2020. га очекује премијера представа “Дучић” у Народном позоришту РС и “Не играј на Енглезе” у продукцији Театра младих ДО ДАСКЕ.

- Себи бих у 2020. години пожелео да град Бањалука препозна амбицију својих младих грађана и уручи овој групи кључ од “простора” који ће бити ново место за културна дешавања. Деда Мразе, био сам добар, моја жеља је кључ - каже Недељковић.

Наташа Перић подсјећа да је  у 2019. години имала прилику да игра у ансамбл представи Народног позоришта РС “Злочин и казна” у режији Душана Петровића.

- Велика је ствар за глумицу имати прилику, свакако и привилегију, да уложи напор за остваривање тако противрјечног лика попут Соње Мармеладов. Ипак, 2019. година, за мене лично, је значајна по мом првом искуству рада на филму “О животу и о смрти” у режији Предрага Велиновића - нагласила је Перићева.

Она је такође ангажована на представи “Дучић” у режији Југа Радивојевића, гдје тумачи лик Јелке Погорелец, Југословенске шпијунке, а премијера је заказана за 31. јануар.

- Што се тиче жеља за читаоце, цитираћу Р. Карвера : “Не надај се и не очајавај” – поручила је Перићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана