Глумци Јована Стојиљковић и Славен Дошло о филму Панама: Прича о несигурности и страху од искрености

Цвија Мркоњић
Глумци Јована Стојиљковић и Славен Дошло о филму Панама: Прича о несигурности и страху од искрености

Бањалука - Филм "Панама" на суптилан и поетски начин говори о проблему младих данас, непоказивању емоција и зазирању од интимности и искрености. Љубавни однос се у таквим околностима своди на очајничку и нарцисоидну потребу да у партнеру нађемо одговоре за сопствену несигурност.

Рекла је ово за "Глас Српске" звијезда у успону Јована Стојиљковић, која тумачи једну од главних улога у овом остварењу режисера Павла Вучковића.

Драма говори о младићу Јовану који се, између осталих дјевојака, виђа и са Мајом, која му дјелује наивно и неискусно. Мало-помало њено амбивалентно понашање почиње да га интригира и увлачи у својеврсну мрежу узрока и посљедица. Пратећи видео-снимке и "трагове" са интернета, Јован открива Мајин паралелни живот и уплиће се у сопствену игру лажи и љубоморе.

- Маја је тежак, али инспиративан лик. Осим њене тајанствености и манипулације, важно ми је било да је она емотивна и јака девојка којој је таква врста односа још једна од борби у животу - навела је Стојиљковићева.

Нови филм у којем, осим Јоване, главне улоге играју и Славен Дошло, Милош Пјевач, Тамара Драгичевић, Небојша Миловановић и Јелена Орашанин бањалучка публика имаће прилику да гледа у мултиплексу "Палас" у Бањалуци од 10. децембра.

Прилику да се први пут опроба на филму Славен је добио управо играјући Јована, те каже да је "Панама" прича о нарцизму као доминантном феномену дигиталне садашњице и његовом утицају на љубавне односе.

- Сматрам да је врло лако пронаћи се у тој причи, јер верујем да већина веза пролази кроз фазу када нисте сигурни на чему сте, нити да ли је партнер искрен према вама. Такође, сви желимо да добијемо све од партнера, а не питамо се да ли смо и ми спремни толико да дамо - казао је Дошло, објашњавајући да је то база на којој је градио свој лик.

Млади глумачки таленти су, говорећи о филму у којем Маја и Јован комуницирају путем интернета, коментарисали и друштвене мреже, њихове позитивне и негативне стране.

- Уколико наше интеракције са пријатељима на друштвеним мрежама нису утемељене у реалности, не видим како могу да имају било какав позитиван утицај, осим што пружају могућност да дођете у контакт са различитим људима другачијих интересовања - сматра Славен, напомињући да су друштвене мреже за њега одлично средство за брзо ширење информација и маркетинг.

Фестивали

Филм "Панама" представљен је на неколико фестивала у Србији, а премијерно је приказан у октобру у београдском Центру "Сава". Осим главних глумаца, кроз остале улоге свој допринос филму дали су и Небојша Миловановић, Александар Ђурица, Бранка Пујић, Андрија Даничић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана