Глумац Тихомир Станић о раду на серији Убице мог оца: Серија која подиже досад важеће стандарде

Александра Маџар
Глумац Тихомир Станић о раду на серији Убице мог оца: Серија која подиже досад важеће стандарде

Београд - Мислим да ће ова серија у продукционом и креативном смислу подићи досад важеће стандарде наших телевизијских програма и доказати да је, ипак, могуће производити програм којег се не морамо стидети ни ми који

учествујемо у његовом стварању ни гледаоци који, пошто им не нудимо избор, прећутно пристају и гледају по навици све што се емитује.

Рекао је ово за "Глас Српске" глумац Тихомир Станић најављујући емитовање нове серије "Убице мог оца" по сценарију Наташе Дракулић и Предрага Антонијевића, за коју режију такође потписује Антонијевић. Прве епизоде гледаоци ће моћи видјети крајем овог мјесеца на програму РТС-а.

Радња серије у којој глуме познати српски глумци Вук Костић, Марко Јанкетић, Наташа Нинковић, Катарина Радивојевић одиграва се у Београду у садашњем времену. Александар Јаковљевић, кога тумачи Вук Костић, је млади, али већ искусни инспектор, добија први велики случај - рјешавање убиства кћерке јединице угледног грађевинског предузимача.

Станић, који у овој серији тумачи лик шефа полиције Марјановића, каже да је сценарио који је написала Наташа Дракулић са редитељем Антонијевићем био велика инспирација, како за њега, тако и за цијелу екипу.

- Давно нисам видео да већ у припремама сви који су укључени у

рад са таквим одушевљењем причају о сценарију. И заиста, лик који ја играм, а и остале улоге, написани су тако инспиративно и животно, а опет оригинално и креативно да сам се заиста осетио привилегованим што ми је понуђена та улога - прича Станић.

Са друге стране, истиче, редитељ Антонијевић, који је током своје холивудске каријере радио са истинским свјетским звијездама оскаровцима и онима који ће то постати, успијевао је да дискретно, а ауторитативно води глумце кроз ову замршену и непредвидиву причу тако да су током снимања имали утисак да учествују у стварању нечег значајног.

- Заиста верујем да су људи који сада воде РТС направили огроман напор и дали смисао драмском и играном програму и да ће се убудуће много више водити рачуна о квалитету у свим сегментима играног и серијског програма - додао је он.

Продукција је препуштена продуцентској кући "Њорк & Прогрес" која већ годинама ради са великим свјетским продукцијама и стандарди који код њих важе примијењени су и на снимању ове серије.

- Дакле, високопрофесионална и квалитетна екипа у којој је свако задужен за свој део посла омогућила је ауторима потпуну концентрисаност на креативни део посла. Ја сам се после дуго времена нашао у ситуацији да се бавим искључиво својом улогом и морам вам признати да сам поново открио чари глумачке професије и заната и да сам уживао - нагласио је Станић.

Улога у филму о Петру Кочићу

- Ових дана са редитељем Гораном Марковићем снимамо телевизијски филм "Слепи путник на броду лудака" по сценарију Вулета Журића. То је прича о последњим данима Петра Кочића у београдској душевној болници у данима аустријске окупације кад та болница постаје једина слободна територија

у окупираној Србији. Ја играм управника болнице доктора Душана Стојимировића. Такође играм и Јована Јовановића Змаја у серији "Санта Марија дела салуте", коју режира Здравко Шотра - казао је Тихомир Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана