Глумац из Српца у филму са Цветковићем

Дејан Јовичић
Глумац из Српца у филму са Цветковићем

Србац - Двадесетогодишњи Драган Секулић из Бардаче код Српца добио је главну улогу у филму "Летња школа јахања" у којем глуми раме уз раме са познатим српским глумцем Светозаром Цветковићем.

Филм представља мастер рад продуценткиње Наташе Јанковић са Факултета драмских уметности у Београду, а снимање је завршено ових дана у Београду.

- У филму глумим дјечака по имену Стефан који се пријављује на школу јахања, јер је заљубљен у инструкторку. Са собом ћу повести најбољу другарицу Асју којој ће се свидјети инструктор. Како вријеме буде пролазило, схватићемо да смо све вријеме Асја ја и гајили љубав једно према другоме - открива неке детаље из филма за "Глас Српске" глумац Драган Секулић.

Улога Асје припала је студенткињи Јелена Тјапкин, њену мајку глуми Гала Виденовић, док Светозар Цветковић глуми њеног оца. Филм се снимао на више локација у Београду, од Хиподрома и Аде Међа, до шуме у Кошутњаку.

- Припреме за филм су биле веома напорне, јер сам свакодневно ишао на школу јахања како би улога била што увјерљивија. То је било нарочито важно због посљедње сцене у филму у којој ћемо Асја ја  јахати коње преко новог моста на Ади - каже Драган.

Млади србачки глумац се налази на другој години Факултета драмских уметности у Београду и ради се о једном од најбољих глумаца у класи професора Биљане Машић.

На пријемном испиту прошле године освојио је друго мјесто међу 341 кандидатом и добио стипендију из буџета Републике Србије. Једини је студент из Републике Српске који је прошле године положио пријемни испит, а друштво му праве студенти из Београда, Чачка, Трстеника, Крагујевца и других градова Србије.

- Имам солидно глумачко искуство јер сам глумио у неколико представа Драмског студија "Даске" у Лакташима, а имао сам улогу и у кратком студентском филму "Филмско вријеме". Остао ми је још један испит из прве године који ћу ријешити ових дана а онда је све спремно за нову школску годину која почиње 15. септембра - каже Драган.

Позив који му је стигао од продуценткиње Наташе Јанковић, представља му велику част, јер ће се први пут наћи на филмском платну са реномираним глумцима.

- Ово је за мене било велико изненађење, али драго ми је што су стручњаци из свијета глуме у мени препознали таленат и потрудићу се да оправдам указано повјерење - каже Драган Секулић.

Радионице у Српцу

Иако је претрпан бројним глумачким обавезама, Драган нађе времена да дође до родног Српца и одржи неколико радионица са глумцима из аматерске позоришне трупе "Миленијум". У слободно вријеме и сам често гледа филмове, а узори у филмском свијету су му Небојша Глоговац и Данило Бата Стојковић, док од свјетски познатих имена цијени Џека Николсона и Џонија Депа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана