Глумац Игор Гудељ: Горак укус уз Емигранте

Александра Маџар
Глумац Игор Гудељ: Горак укус уз Емигранте

Бањалука - Комад "Емигранти" је саркастична комедија са примјесама мелодраме, која почиње и завршава смијехом, али публици на крају остаје горак укус у устима.

Овим ријечима млади и талентовани глумац из Требиња Игор Гудељ најављује гостовање представе по тексту Славомира Мрожека, коју ће заљубљеници у театар имати прилику да погледају 9. фебруара на сцени Народног позоришта Републике Српске.

Комадом пољског драматурга, Гудељ је заокружио цјелину на свом глумачком путу, па су "Емигранти" премијерно изведени 5. јуна као његова дипломска представа на Факултету хуманистичких наука у Мостару под менторством професора Ферида Карајице.

- Режијом се детаљно нико није бавио, само је у финалном процесу нашег рада професор обогатио наш дотадашњи рад неким минијатурним режисерским финесама. Наиме, ријеч је о дуо-драми у којој играмо мој колега са класе Иван Скоко и ја, а коју жанровски сврставамо у комедију - објаснио је Гудељ.

Ликови из ове драме, су како је рекао, интелектуалац и физички радник који станују у једном неуредном, пропалом подрумском собичку.

- Интелектуалац је политички прогнаник из отаџбине, због својих идеала и идеала истомишљеника, који жели да напише своје велико дјело о судбини ропства, а физикалац намјерава да заради гомилу новца и да се врати у отаџбину. Осуђени су на живот у туђини, без повратка. Један свјестан тога, а други не. У новогодишњој ноћи уз чашицу више, отварају се све карте на столу - испричао је млади глумац.

У тексту, који је препун сарказма, испреплетених сукоба двојице цимера, Гудељ и Скоко показаће снагу свог талента, у комедији која у својим интервалима даје осјећај сентименталности, произведене животном издвојеношћу ликова из средине којој они рођењем припадају.

- Послије сва три досадашња извођења "Емиграната" реакције публике су биле изненађујуће позитивне и дугорочне, што се надамо да ћемо доживјети у Бањалуци - рекао Гудељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана