Глумац и продуцент Дејан Луткић о серији која осваја регион: Швиндлери су путници са лажним пасошем VIDEO

Глас Српске
Глумац и продуцент Дејан Луткић о серији која осваја регион: Швиндлери су путници са лажним пасошем VIDEO

„Швиндлери” су ткање са много чворова, тајнама које избијају из мрачне прошлости и са много „путника са лажним пасошем” како је једном рекао за глумце велики Андрић, истакао је то за Глас Српске, Дејан Луткић, глумац и продуцент ТВ серије „Швиндлери”, која ће од сутра 25. априла бити емитована на РТС- у 1 суботом и недјељом, у 20 часова.

„Швинедлери” су почели свој поход на Суперстар каналу крајем прошле године и одмах су заокупили пажњу гледалаца широм  региона.

Новитет међу домаћим серијама по сценарију Ђорђа Милосављевића, а у режији Немање Ћеранића и Мирослава Лекића комбинација је више жанрова; вестерна, крими приче, па и елемената мелодраме, што је чини шармантном цјелином која гледаоце држи приковане уз екран.

Наизглед једноставна прича која се одвија у малом мјесту тридесетих година, 20. вијека пуна је изненађења и апсолутно је немогуће предвидјети расплет што ову серију чини другачијом и аутентичном.

У средишту радње је човјек који је на краљевској лутрији освојио фантастичних милион динара. То је повод да се гомила швиндлера (превараната) сјати у паланку. Прича јесте смјештена у мало мјесто, али менталитет, међусобне релације између ликова су ванвременска категорија присутна и данас.  

Врсни глумци Драган Јовановић, Горица Поповић, Војин Ћетковић, Дејан Луткић... маестрално су дочарали слојевите ликове у најделикатнијим ситуацијама. На том путу добро их прате и младе глумачке снаге који још траже умјетничке стазе, а серији дају нове дражи.

Ово су само неке од вриједности ТВ серије „Швиндлери” која је велики искорак у нашем телевизијском програму и још један доказ да нису гледани само комерцијални пројекти и ТВ сапунице по рецепту латионоамеричких и шпанских серија. Као што је рекао Брехт „јабука се доказује једући се, а позориште и гледајући се. Тако и телевизијске серије. 

Са „Швиндлерима”, Дејан Луткић наставља успјешан низ квалитетних и гледаних ТВ серија, након „Сва та равница” и „Јагодићи” чији је продуцент.   

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана