Глумац Џон Севиџ: У Новом Саду се осјећам као код куће

Танјуг
Глумац Џон Севиџ: У Новом Саду се осјећам као код куће

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић приредио је свечани дочек у Градској кући за америчког глумца Џона Севиџа познатог по филмовима "Коса“, "Ловац на јелене“ и "Кум 3“. Севиџ, који трећи пут борави у Новом Саду, навео је да се овде осећа као код куће и да српска средина на њега делује веома инспиративно.

"Узбуђен сам што сам први пут овде као гост Филмског фестивала. Осjећам присуство другачије културе, језика, и овде за мене влада прави дух заједнице. Сви људи су смирени, љубазни, а то је у данашњем свијету изузетно важно и задивљујуће", рекао је Севиџ.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић истакао је да је велика част када велика имена холивудска имена дођу у Нови Сад.

"Култура је једно од централних развојних подручја и неопходно је да поред тога што отварамо нове просте, покрећемо и нове програме.

Надамо се успешној реализацији новог Филмског фестивала, и хвала Џону што је у самом старту подржао ову идеју"; истакао је Рожић.

Севиџ је почасни гост првог издања Нови Сад филм фестивала, а у недељу ће као председник жирија доделити награде победницима такмичарске селекције. Глумац је инострани лауреат Нови Сад филм фестивала за допринос светској кинематографији, док је добитница фестивалске награде за допринос домаћој кинематографији Мира Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана