Глас и музика осликали стихове Даре Секулић

Александра Маџар
Глас и музика осликали стихове Даре Секулић

Источно Сарајево - Током цијелог живота сам, на неки начин, сарађивала са слијепима, јер све ове године живим са једним оком и лијечила сам се по клиникама и одмаралиштима. У основи ова аудио-књига је дјело директора Желимира Радиновића који води Специјалну библиотеку у Бањалуци која издаје књижевност за слијепа и слабовида лица.

Испричала је ово цијењена српска књижевница Дара Секулић на промоцији свог првог издања поезије "Удари мора" у аудио-облику одржаној у сриједу увече у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Она је захвалила Радиновићу због чињенице да је поема "Удари мора" постала дио ове библиотеке, што ће омогућити и слијепим и слабовидим лицима да уживају у звучном доживљају поезије, те директору Форум театра Витомиру Митрићу који је организатор промоције овог аудио-издања.

Као и обично, када ова дама писане ријечи представља своје дјело, велики број посјетилаца долази да јој укаже поштовање, па је тако било и овај пут.

Наратор поеме Александра Митић-Штифанић поносна је, како каже, што је имала прилику да на овакав начин сарађује са Секулићевом.

- Било је чаробно радити и стварати једну врсту надограђене аудио-књиге јер су укључени и музика и звучни ефекти. Корисници ове аудио-књиге неће, дакле, само уживати у изговореним стиховима већ и имати доживљај атмосфере коју носи поезија Даре Секулић - рекла је Штифанићева.

Директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС Желимир Радиновић најавио је да ће након промоције услиједити и дистрибуција ове аудио-књиге по удружењима и организацијама слијепих и слабовидих.

- За почетак ћемо омогућити да ова књига у оваквом формату буде доступна свима који желе да је чују. Сама књига је урађена на необичан начин када је ријеч о овој врсти издавачке дјелатности јер у позадини има музику. Иако слијепи људи не воле да чују шумове, усудио бих се рећи да је ово изванредно остварење - истакао је он.

Радиновић је захвалио Форум театру Источно Сарајево и Александри Митић-Штифанић, која је прочитала дјело, тако да у њему неће уживати само слијепа лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана