Тјери Фремо, директор Канског филмског фестивала: Биће то топао и добар фестивал

Срна
Тјери Фремо, директор Канског филмског фестивала: Биће то топао и добар фестивал

КАН - Директор Канског филмског фестивала Тјери Фремо најављује “топао и добар” фестивал ове године у погледу остварења и у складу са чињеницом да ће бити одржан у јулу због пандемије вируса корона.

Портал “Индивајер” преноси да је Фремо, уочи саопштавања списка филмова који ће се такмичити за “Златну палму” и у пропратним програмима, најавио да ће од идуће године Кански фестивал поново бити одржаван у мају.

Фремо је потврдио да ће у Кану бити приказан дуго очекивани филм Веса Андерсона “Франсуска испорука”, те да ће и Џејн Кемпион, као једина жена која је освојила “Златну палму”, упркос чињеници да “Нетфликс” полаже право на њено остварење, бити у Кану ван конкуренције, али у званичном програму.

Такође, Фремо је навео и да су неки аутори и дистрибутери одгодили промоције својих филмова у првој половини године због вируса корона, те да је првенствено ријеч о америчким остварењима.

Фремо је најавио и да ће за присуство пројекцији филмова на овогодишњем Кану бити потребна потврда о вакцинацији или негативни PCR тест.

Маске ће бити неопходне на пројекцијама у салама, али вјероватно не и на отвореном.

Фремо је потврдио да ће пред пројекције гости, као и увијек, бити на црвеном тепиху, те да ће други званичници Фестивала и он дочекивати ауторе филмова и глумце на улазу у дворану.

Списак филмова Фремо ће објавити сутра.

Предсједник жирија ове године је амерички аутор Спајк Ли, а пуни састав главног жирија биће познат 10. јуна.

Фестивал ће бити одржан од 6. до 17. јула. /крај/нт

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана