Фоча: Изложба слика чланова Сликарског уранка из Подгорице

Срна
Фоча: Изложба слика чланова Сликарског уранка из Подгорице

Фоча - У Фочи је вечерас отворена изложба слика чланова подгоричког Удружења "Сликарски уранак" на којој ће се представити 39 аутора са по једним радом.

Предсједник Удружења, академски сликар Драгољуб Брајовић истиче да "Сликарски уранак" постоји 21 годину и да окупља више од 400 чланова - сликара, књижевника и публициста, музичара, научника и других стваралаца којима је заједничка љубав према умјетности.

"Наши чланови су са простора цијеле бивше Југославије, али и са свих континената, а најактивнији смо ми из Подгорице. Међу сликарима, највише је аматера изразито посвећених умјетности, а има и нас који смо школовани умјетници", рекао је Брајовић.

Замјеник предсједника Удружења Весна Оборина, која је по занимању љекар, осим сликања, бави се и писањем поезије.

"На овој изложби настојали смо да прикажемо прије свега пејзаже који ће показати љепоте Црне Горе, онако како је ми видимо", рекла је Оборина.

Отварајући изложбу, начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је ријеч о веома специфичном удружењу чији су чланови велики ентузијасти који овакве турнеје организују о свом трошку.

"Управо то је снага овог удружења, што их је објединила љубав према сликарству и ово је идеја коју треба поздравити и његовати гдје год је то могуће", рекао је Машић и најавио могућност сарадње фочанских и подгоричких сликара.

Директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић нагласио је да је посебност изложбе то што је заступљен велики број аутора. "Надамо се да је ово само почетак лијепе и плодоносне сарадње са Удружењем жСликарски уранакж", рекао је Пантовић.

Изложба у галерији Центра за културу и информисање биће отворена седам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана