Филмска музика одјекивала Банским двором

нн
Филмска музика одјекивала Банским двором

БАЊАЛУКА - У Концертној дворани Банског двора одржан је наступ дуа виола под називом "Вече филмске музике", гдје су наступили брачни пар Милица и Ђорђе Миловановић, који стоје иза имена "Дуола".

Концерт је одржан уз примјену свих прописаних мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштитне маске и одржавање физичке дистанце.

Публика је имала прилику да ужива у композицијама из култних филмова, међу којима су "Кум", "Чаробњак из Оза", "Цинема Парадисо", "Ундергроунд", "Грлом у јагоде", "Шиндлерова листа", "Храбро срце", "Доручак код Тифанија" и многим другим свјетски познатим нумерама.

"Атмосфера је била предивна без обзира на ова ограничења броја посјетилаца. Можда је то дало неку другачију дозу интимности са публиком, осјећали смо једни друге како дишемо. Имали смо потпуну комуникацију с њима", рекла је Миловановићева.

Виолинисткиња је додала да су током припреме овог репертоара прошли кроз различите филмске жанрове.

Дуо виола "Дуола" прије неколико дана у свом дворишту у бањалучком насељу Ада уприличио је концерт класичне музике. Овај талентовани музички пар истиче да су на идеју о одржавању концерта, који су назвали "Може и овако", дошли због глобалне ситуације изазване пандемијом вируса корона.

"Како смо сви ми из сектора умјетности погођени бројним ограничењима, онда смо размишљали који је најбољи начин да започнемо нешто наше, ново и у складу са ситуацијом. Резултат тога је управо концерт 'Може и овако', чији назив говори да увијек постоји начин, само треба да се потрудимо", рекла је Милица Миловановић.

Концерту је присуствовало око 30 људи, а Ђорђе додаје да су испред себе имали пријатељску публику.

Ђорђе Миловановић је рођен у Београду, гдје је завршио основно и средње музичко образовање. Године 2012. дипломирао је у класи професора Љубомира Милановића на Факултету музичке умјетности у Београду.

Милица Миловановић је рођена у Бањалуци, гдје је завршила основно и средње музичко образовање, те је 2014. дипломирала у класи професора Немање Марјановића на Академији умјетности у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана