Филм “Овуда ће проћи пут” премијерно приказан на 51. ФЕСТ-у

Танјуг
Филм “Овуда ће проћи пут” премијерно приказан на 51. ФЕСТ-у

БЕОГРАД – Филм "Овуда ће проћи пут" редитељке Нине Огњановић премијерно је приказан на 51. издању ФЕСТ-а у Мтс Дворани.

Нови српски филм младе дебитанткиње приказан је синоћ у Главном такмичарском програму, а слиједе репризе данас такође у Мтс Дворани, у матине термину (12.00) и истог дана касно увече (22.00) у Дворани Културног центра Београда.

Јана Бјелица, млада глумица у успону, која тумачи главни лик управо истог имена Јана, за Тањуг је истакла је да се најновији филм бави универзалном темом која се тиче свих нас, као подсјећање оних који су одрасли и тај тренутак превазишли, да није било толико лако.

"Филм пружа снагу онима који разне важне одлуке у животу тек треба да донесу. Мислим да наш филм говори о једној храбрости коју не треба да заборавимо. Она ће нам касније бити присутна даље у животу. Зато сматрам да је веома важно што је овај филм снимљен, што му је премијера на Фесту, значајно је да га људи гледају и лично једва чекам да чујем утиске публике", рекла је Бјелица.

Млада драмска умјетница признање да јој је физички било веома напорно и исцрпљујуће да толико јури кроз цио филм, али опет сматра да је и то у опису глумачког посла.

"Како психички, тако глумац за сваки пројекат мора бити спреман и физички и то је некако неодвојиво. Ми ипак користимо и тело као свој алат и оно мора бити способно за било какве експерименте, у овом случају то је трчање. Било је веома интензивно и напорно, али срећом није и немогуће", са осмехом каже Јана Бјелица, те се слаже да тај концепт трчања кроз филм има дјелимичне паралеле са њемачким филмом "Трчи, Лола, трчи" (1998) Тома Тиквера.

Публици малих екрана, Јана је позната из мини серије "Породица" и крими серијала "Мочвара" из две сезоне, као и филма "Жив човек"Олега Новковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана